ÁLTALÁNOS BEMUTATÁS
A beruházás a DocEnt általános célú vállalati dokumentumkezelő rendszer továbbfejlesztését és külpiaci értékesíthetőségét célozza. A DocEnt egyszerű dokumentumkezelő rendszer, amely a vastag kliens nyújtotta magas szintű felhasználói élményt kínálja kliens-oldalon.
A DocEnt a megosztott fáljrendszerben történő dokumentumtároláshoz képest alapvetően a kifinomult jogosultságkezelés, a verziókezelés, az állományok bővíthető leíró-adatmezői terén nyújt többletszolgáltatásokat.
A DocEnt nem tartalmaz beépített munkafolyamat-kezelést. A dokumentumok állapotkezelése a zárolás/felszabadítás és a véglegesítés műveletére szorítkozik.
JOGOSULTSÁGKEZELÉS
A DocEnt rendszert csak a bejegyzett felhasználók használhatják. A szoftver képes integrálódni a szervezet belső címtárával (pl. Active Directory) , ilyenkor az azonosítást és beléptetést is a címtár szerver végzi.
A dokumentumokhoz való hozzáférési jogosultságokat adminisztrátor kezeli. Ő sorolja csoportokba a felhasználókat, akik a csoporttagságaik révén 3 szintű jogosultság („olvasás”, „írás”, „minden”) valamelyikét kaphatják a dokumentumtár könyvtáraira illetve egyes állományaira. A könyvtár-szintű jogosultságok esetében állítható, hogy legyenek-e rekurzívan érvényesek az alkönyvtárakra is.
KÖNYVJELZŐK
A DocEnt felhasználónként kezel könyvjelzőket, amelyek mutathatnak könyvtárra és egyedi dokumentumra egyaránt, és az adott elem gyors elérését szolgálják. A felhasználók felvehetnek állományokat és könyvtárakat (alkönyvtárakkal, állományokkal együtt) a saját könyvjelzőik közé. Egy felhasználó olyan könyvtárra kaphat jogosultságot, amelynek a szülő-könyvtárára nincs joga, ilyenkor a könyvjelzői közé kerül, hogy elérhesse.
FÁJLMŰVELETEK
A DocEnt támogatja a szokásos fájlműveleteket: állomány feltöltése, könyvtár létrehozása, állományok/könyvtárak törlése, másolása, állományok/könyvtárak kivágása/beillesztése, állományok/könyvtárak átnevezése, könyvtár megjelenített tartalmának a frissítése.
CÍMKÉK
A DocEnt állományaihoz tetszőleges számú szöveges címkét lehet rendelni. A címkék a dokumentumok keresésekor hasznosulnak.
BŐVÍTHETŐ ATTRIBÚTUMKÉSZLET
Az egyes könyvtárakhoz tetszőleges számú attribútumot is lehet rendelni. Ennek értelme, hogy az állományhoz/könyvtárhoz adott szöveges adatokat csoportosítani, a lehetséges értékeket előzetesen definiálni lehessen. Az attribútumokat (és lehetséges értékkészletüket) az adminisztrátornak előre létre kell hoznia, az állományokhoz/könyvtárakhoz csak előre létrehozott attribútumokat lehet hozzárendelni.
Az állományok megöröklik a könyvtárhoz rendelt kötelező adatmezőket. Ha könyvtárhoz rendelünk attribútumot, akkor kiválasztható, hogy
  • a tartalmazott könyvtárak is megkapják-e az attribútumot
  • a tartalmazott állományok is megkapják-e az attribútumot